Европейската комисия би искала да види 13 милиарда евро повече

...
Европейската комисия би искала да види 13 милиарда евро повече
Коментари Харесай

ЕС иска Германия да увеличи с 42% приноса си за бюджета на ЕС

Европейската комисия би желала да види 13 милиарда евро повече годишно от най-голямата стопанска система в Европа. Лидерите на Европейски Съюз, в това число Ангела Меркел, ще обсъдят в петък на видеоконференция бъдещия бюджет на блока.
Годишният принос на Германия в бюджета на Европейски Съюз да се усили с 42% въз основа на актуалното предложение на Европейската комисия, заяви в. „ Ди Велт “, базирайки се на държавни калкулации, представен от БГНЕС.
За предлагането за бюджет, което обгръща финансите на Европейски Съюз за седемте години от 2021 година до 2027 година, Германия би осигурила приблизително годишно с 13 милиарда евро повече от досегашните вноски, съгласно изчисленията на финансовото министерство на страната.
Понастоящем Германия внася приблизително 31 милиарда евро годишно в бюджета на Европейски Съюз. Предложението за новия бюджет би нараснало тази вноска до 44 милиарда евро - нарастване с 42%.
Според „ Ди Велт “ в предлагането от Брюксел се споделя, че държавите-членки би трябвало да дадат към 1,075% от брутното си вътрешно произвеждане (БВП). Публикацията във вестника се базира на данните, предоставени по искане от страна на народен представител от немските Свободни демократи.
Държавните и държавни водачи на страните от Европейски Съюз ще се срещнат на видеоконференция в петък, на която ще обсъдят предлагането на комисията за бюджета, както и проекта за спасяването на стопанската система от ковид в размер на 750 милиарда евро, който би трябвало да попадне под чадъра на идващия седемгодишен бюджет на блока.
Всичко за икономическата обстановка следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР