Европейската комисия анализира информацията от журналистическо разследване на Валя Ахчиева

...
Европейската комисия анализира информацията от журналистическо разследване на Валя Ахчиева
Коментари Харесай

Еврокомисията анализира журналистическо разследване за доклад по екопроект

Европейската комисия проучва информацията от журналистическо следствие на Валя Ахчиева за бутафорен екодоклад, направен с европейски пари, съобщи Euractiv. Именно в този уебсайт излезе материалът на Ахчиева. (Разследването - гледайте тук).

Според следствието български консорциум е изготвил отчет, в който е записано, че вълците в България са тъкмо толкоз, колкото са били и през 2013 година, само че в бъдеще се чака да изчезнат, без ясна аргументация на изказванието.

Разследването повдига въпроса по какъв начин са употребявани до момента европейските дотации – общо 1 милиард и половина лв. за финансиране на всички действия по Натура 2000. 200 милиона лв. са дадени от Европейска комисия единствено за оперативна стратегия " Околна среда ", точно с цел да се усъвършенства положението на типовете и естествените местообитания, отбелязва Euractiv. В множеството случаи за осъществяване на публичните поръчки за " Натура 2000 " Министерство на околната среда и водите избира консорциуми, включващи компаниите " Дикон груп " и компанията " Портфолио проджект мениджмънт ", които нямат специалисти по биоразнообразие, а извършват администраторски функционалности.

" Европейска комисия е осведомена с последното следствие на Валя Ахчиева и го проучва. Рано е да разясняваме ", споделя на 10 декември представителят по въпросите на околната среда Вивиан Лунела, представена от Euractiv.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР