Европейската комисия алармира, че скоро може да свършат медикаментите за

...
Европейската комисия алармира, че скоро може да свършат медикаментите за
Коментари Харесай

Die Welt: В ЕС свършват лекарствата за интензивна терапия

Европейската комисия сигнализира, че скоро може да свършат медикаментите за лекуване на тежко болните пациенти с ковид, написа Die Welt. Става въпрос за седативните препарати, анестетиците, медикаментите за реанимация и антибиотиците. 
В свое писмо, достигнало до Die Welt и лондонското бюро за журналистически следствия еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидес приканва няколко европейски асоциации от фармацевтичната индустрия да усилят производството на въпросните лекарства.
По-рано няколко страни от Европейския съюз осведомиха Европейската организация по медикаментите (ЕМА), че запасите от витално нужни медикаменти  ще стигнат единствено за една седмица.
. Тежко болните пациенти с ковид, които се намират в отделенията за интензивна терапия имат потребност от.
От писмото на Еврокомисията се схваща, че в някои европейски страни към този момент са свършили средствата за лекуване на тежкоболни пациенти. Това се отнася за Испания, Франция, Швеция, Финландия и Австрия.
Липсата на лекарства води до това, че при лекуването на пациенти с ковид лечебните заведения са принудени да прибягват до потреблението на други препарати, някои от които имат по-силно деяние. От своя страна това може да наруши качеството на лекуване. Използването на средства за наркоза при възрастни пациенти може да наруши функционалностите на мозъка, което може да засегне съзнанието, паметта и психомоториката.
Според Грег Бартън, ръководител на Британския фармацевтичен съюз, дефицитът, провокиран от епидемията, заплашва да върне 20 години обратно обезпечаването на пациентите с анестетици.
Лекарство против СПИН работи и при ковид?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР