Европейската инвестиционна банка отпуска заем от 15 млн. евро на

...
Европейската инвестиционна банка отпуска заем от 15 млн. евро на
Коментари Харесай

ЕИБ отпуска 15 млн. евро на Прокредит банк за малки и средни предприятия

Европейската капиталова банка отпуска заем от 15 млн. евро на „ ПроКредит банк България “ за съфинансиране на дребни и междинни вложения в страната.

40 на 100 от заемите, които ще се отпускат, са предопределени за планове за възобновима сила, енергийна успеваемост, превоз с нисковъглеродни излъчвания и ръководство на отпадъците.

Български компании, които имат по-малко от 3 000 чиновници, ще получат по-лесен достъп до дълготрайно финансиране с преференциални условия.

"От 2011 година ние партнираме с Европейска инвестиционна банка по такива планове. Ние сме банка, която доста постоянно е избирана за сътрудник по европейски стратегии, тъй като целият ни фокус в нашата работа е върху дребни и междинни предприятия. 90% от портфейла на банката е концентриран върху бизнес кредитиране на дребните компании, за разлика от други институции, където този дял е доста дребен – 40%. Освен това, за последните години от 2011, когато започнахме първите стратегии в България, посредством нас тези стратегии доближиха до повече от 5 600 компании. Това са близо 600 милиона евро, раздадени единствено на дребни и междинни предприятия ", уточни членът на Управителния съвет и изпълнителен шеф на ПроКредит Банк Рени Пейчева.

Чрез програмата клиентите на банката могат да финансират планове по отношение на възобновимите източници: биогаз съоръжения, фотоволтаици, ВЕЦ-ове за производства на зелена сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР