Европейската инвестиционна банка и компанията CureVac подписаха споразумение за заем

...
Европейската инвестиционна банка и компанията CureVac подписаха споразумение за заем
Коментари Харесай

ЕИБ отпуска 75 млн. евро на CureVac за разработване на ваксина

Европейската капиталова банка и компанията " CureVac " подписаха съглашение за заем от 75 млн. евро за създаването на ваксина против инфекциозни заболявани, в това число и против ковид, оповестиха от представителството на Европейска комисия в България.

Заемът ще помогне на сдружението да разшири индустриалните си благоприятни условия, както и да приключи четвъртия си индустриален обект в Тюбинген, Германия. Средствата ще бъдат предоставени на три транша от 25 млн. евро, като всеки от тях ще се дава след осъществяването на авансово сложени цели. 

" Коронавирусът ще бъде с нас, до момента в който не открием ваксина против него. Затова взаимната ни работа в тази област с интернационалните сътрудници е толкоз значима. Наскоро представихме нашата тактика за имунизациите, чиято цел е да се форсира създаването, производството и потреблението на ваксини против новия ковид. И от началото на пандемията увеличихме с 400 млн. евро средствата за механизма за финансиране на битката със заразните заболявания, с цел да може Европейска инвестиционна банка да обработва повече планове, свързани с тази болест. С поддръжката за CureVac усилваме напъните ни за намиране на безвредни и ефикасни решения за всички в Европа и в целия свят ", коментира Еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел.  

Заемът за CureVac е подсилен от механизма за финансиране на битката със заразните заболявания по програмата „ Хоризонт 2020 “ на Европейски Съюз. Механизмът е образец за сполучливото съдействие сред Европейската комисия и Европейска инвестиционна банка в изискванията на здравна рецесия. Чрез него Европейска инвестиционна банка е подкрепила 13 сдружения с общо кредитиране в размер на 316 млн. евро за създаването на лечения, ваксини и диагностика за битка с разнообразни инфекциозни болести, най-много с ковид.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР