Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 30 млн.

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 30 млн.
Коментари Харесай

Европа отпуска €30 милиона на балканска компания за електромобили

Европейската капиталова банка (ЕИБ) ще даде заем от 30 млн. евро на хърватската компания Rimac Automobili в границите на Европейския инструмент за финансиране на растежа.

Финансирането ще разреши на компанията в допълнение да продължи развиването на технологиите си за електрическо задвижване и ще подкрепи превръщането й в снабдител на софтуерни решения за електрически транспортни средства и производител от промишлен мащаб на съставни елементи за световния авто бранш.

 Електромобилът на 21 век е от Балканите и с български интериор
Електромобилът на 21 век е от Балканите и с български интериор

Rimac Concept One най-сетне стартира серийно произвеждане

" Rimac е чудесна история на триумфа, построен върху увереност, визия и нововъведения, и една от аргументите, заради които Европейска инвестиционна банка съществува - да поддържа новаторски компании, способни да развиват освен самите себе си, само че и своите промишлености и техните общности ", споделя в изказване президентът на Европейска инвестиционна банка Дарио Сканапиеко, представен от SeeNews.

С помощта на гаранция от бюджета на Европейски Съюз, според проекта Юнкер, финансирането идва под формата на заем за напредък на капитала, в границите на Европейския инструмент за финансиране на растежа, стартиран през 2016 година, изяснява Европейска инвестиционна банка.

 Балканската хиперкола - палач на Tesla Roadster
Балканската хиперкола - палач на Tesla Roadster

Ускорението от 0 до 100 км/ч е едвам 1,85 секунди

" Достъпът до капитал беше доста сложен за нас първоначално, като капиталовата интензивност в тази част на Европа беше много ниска. Въпреки това, въз основа на нашите резултати и достижения, от ден на ден и повече интернационалните стратегически сътрудници, като Porsche, са подготвени да влагат в компанията ", споделя създателят и основен изпълнителен шеф на Rimac Automobili Мате Римак.

 Porsche купи дял в Rimac
Porsche купи дял в източноевропейска автомобилна компания

Производителят на спортни коли е впечатлен от технологията за електрическо задвижване

" Приветстваме самодейността на Европейска инвестиционна банка, която ще разреши на започващите компании в по-късен стадий да имат опция на обичайните вложения в финансови принадлежности. Това финансиране ще ни помогне да ускорим напъните си и да увеличим мащаба си по-бързо и да станем по-големи ", прибавя Римак.

Компанията удвои размера си през последните 12 месеца, като в този момент наброява над 450 души, множеството от които са заети в научноизследователска и развойна активност. Rimac ще употребява заема и с цел да форсира научноизследователската си активност и да усили продажбите и маркетинговите си старания, с цел да даде опция за планувано разширение в Азия и Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР