Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и дружеството - концесионер на Летище

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и дружеството - концесионер на Летище
Коментари Харесай

ЕИБ ще финансира Летище София с €40 милиона


Европейската капиталова банка (ЕИБ) и сдружението - концесионер на Летище София " Соф Кънект " подписаха контракт за заем от €40 милиона за модернизацията на столичния аеропорт. Финансирането е подкрепено от Механизма за свързване на Европа (CEF) на Европейската комисия, оповестяват от банката.

Отпуснатите средства би трябвало да поддържат модернизирането на инфраструктурата и съставените елементи за регулаторна активност, сигурност и сигурност съгласно най-новите стандарти.
 Снимка 583455
Източник:

Проектът има за цел да усъвършенства и успеваемостта на летищните уреди, в това число съставените елементи за енергийна успеваемост, като  подсигурява най-съвременна отбрана на околната среда.

През 2022 година концесионерът даде поръчка за превръщането на Летище София в 5-звезден аеропорт. Това се случи, откакто министри от служебните кабинети непрестанно изказваха недоволството си към " СОФ Кънект ". Генерираните загуби през 2021 година бяха в размер на 60 милиона лв., в резултат на пандемията.
 Прeди смяната на Терминал 2: Летище София ще претърпи ИТ промяна за 10 милиона лв.
Прeди смяната на Терминал 2: Летище София ще претърпи ИТ промяна за 10 милиона лв.

Кой, по какъв начин и докога може да кандидатства?

Според поръчката, Терминал 2 ще бъде главно реконструиран, като ще бъдат преместени и съвсем двойно увеличени гишетата за чек-ин. Заложена е и цялостна замяна на системата за ръководство на багаж и удвояване на лентите за идващ багаж.

Вътрешните линии ще бъдат преместени и по този начин пътуващите до Варна и Бургас ще имат достъп до всички улеснения на терминала. Предстои да бъдат пуснати в употреба близо 2000 квадратни метра изцяло нови търговски площи, които са обслужвани от най-големия оператор в света - Dufry.

Ще бъде подсилен потенциалът на инспекцията за сигурност - от 6 на 11 пункта и ще се изградят 3 спомагателни ръкава, които да обслужват и широко-фюзелажни самолети. Планиран е и повсеместен редизайн на горното равнище на Терминал 2, където ще се разположат бизнес салоните.

В края на декември предходната година столичното летище подписа контракт за строителство на 3 краткотрайни и 1 непрекъснат открити паркинги с " Главболгарстрой ". Стойността на поръчката е за малко над 5 милиона лв.. Компанията реализатор е определена в конкурентна тръжна процедура с интернационално присъединяване.

Избраният реализатор има сериозен строителен опит, като се чака да приключи паркингите за не повече от 247 дни след началото на строителството.

Кой завоюва състезанието са градежа на паркинги на Летище София

Поръчката е на стойност 5 млн. лева
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР