Европейската интеграция на Западните Балкани е условие за стабилност, сигурност

...
Европейската интеграция на Западните Балкани е условие за стабилност, сигурност
Коментари Харесай

Президентът на Черна гора е на посещение в България

Европейската интеграция на Западните Балкани е изискване за непоклатимост, сигурност и общ прогрес на целия Европейски съюз. Това съобщи президентът Румен Радев след среща с черногорския си сътрудник. Филип Вуянович е на публично посещаване у нас.


Президентът Филип Вуянович е първият водач на страна от Западните Балкани, който посещава страната ни дни откакто България пое председателството на Съвета на Европейски Съюз. Той не скри своята признателност, че България изведе като приоритет за председателството европейската вероятност и съгласуваност на страните от района.
Филип Вуянович - президент на Черна гора: За Черна гора, а имам вяра и за останалите страни от Западните Балкани, това е опция да ускорят своите дейности за интеграцията. Максимално да употребяват шанса, който България обезпечава за по-добрата връзка както с брюкселската администрация, по този начин и с другите страни членки на съюза.
Президентите на Черна гора и България са единомислещи, че разцвет и вложения може да има единствено при сигурност и непоклатимост в района. Общо е мнението, че политическият разговор е доста деен, само че икономическите връзки би трябвало да се подобрят.
Румен Радев - президент на България: Ние ще работим за по-голямата съгласуваност на района - транспортна, енергийна, цифрова. За нас е извънредно значимо нашите жители да могат да пътуват по-добре, по-често, по-свободно. Защото най-важна е връзката сред нашите жители.
Премиерът Бойко Борисов съобщи пред госта, готовността на страната ни да продължи да оказва помощ в преговорния развой на Черна гора. Филип Вуянович се срещна и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР