Европейската интеграция на Западните Балкани е от значение не само

...
Европейската интеграция на Западните Балкани е от значение не само
Коментари Харесай

Радев: Интеграция на Западните Балкани е от значение не само за региона, но и за цяла Европа

Европейската интеграция на Западните Балкани е от голяма важност освен за района, само че и за цяла Европа и България ще продължи да оказва нужната поддръжка на своите съседи за нейната реализация. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с президента на Република Албания Илир Мета в Йерусалим, оповестиха от пресцентъра на президента.

Радев и Мета вземат участие в отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста . Във възпоменателното събитие вземат участие над 40 държавни и държавни ръководители от целия свят.
 
 Радев Йерусалим Пресцентър, Президентство

Президентът Радев благодари на своя албански сътрудник за подхванатите от Албания конституционни промени, с които страната публично призна българското малцинство . Обсъдена беше и идната аудиенция на българския държавен глава в Република Албания.

И Румен Радев, и Илир Мета откроиха смисъла на районната транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност като нужен фактор за стопански напредък в Югоизточна Европа. България и Албания отдават огромно значение на построяването на Транспортен кулоар №8, който да улесни икономическия и туристически продан.-->
 
 Пресцентър, Президентство

По време на срещата бяха прегледани и тематики свързани с районното партньорство в Югоизточна Европа, съдействието в региона на сигурността и защитата и други.

 
Държавният глава Румен Радев изрази съпричастността на българския народ към потърпевшите от тежкото земетресение в Албания в края на предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР