Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е дирята, която

...
Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е дирята, която
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна с румънски парламентаристи

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е дирята, която остави първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Надявам се разширението на Европейски Съюз с тези страни да бъде приоритет и по време на председателството на Румъния при започване на 2019 година

Това означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с ръководителя на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел Къпрар и водената от него делегация. Румънските парламентаристи са на посещаване в България по покана на ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание изрази признателност на представителите на румънския парламент за присъединяване им в срещите, проведени в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство. Цвета Караянчева акцентира, че България и Румъния са изправени пред едни и същи провокации и имат да вземат решение сходни проблеми и добави, че по доста тематики страните имат идентични позиции.

Сътрудничеството сред Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и Камарата на депутатите на румънския парламент са образец за извънредно ползотворни връзки и продан на отзиви сред парламентаристите от двете страни, акцентира Цвета Караянчева. Тя уточни, че Народното събрание е готово да разшири съдействието си с румънския парламент и в други области.

Председателят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел Къпрар означи, че положителните контакти и ползотворното съдействие сред представителите на българския и румънския парламенти може да бъде добър образец за други страни от района. Както означи моят сътрудник – Цветан Цветанов в областта на сигурността и защитата ние сме призвани да работим без разлика на политическите си възгледи, тъй като това е национална политика, акцентира той. Вече имаме построено съдействие в областта на вътрешните работи и защитата, което имаме предпочитание да продължим и да задълбочим, съобщи Дорел Къпрар.

Имаме предпочитание построеното сред България и Румъния институционално взаимоотношение в региона на вътрешните работи да бъде разширено и да включим в него останалите сфери от бранша за сигурност, означи на срещата ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов. Той уточни, че е незаслужено България и Румъния да не бъдат измежду страните-членки на Шенгенското пространство, тъй като и двете страни са изпълнили критериите за това. Надявам се по време на Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз тази неправда да бъде преодоляна, добави Цветан Цветанов.

В рамките на визитата си в България румънската делегация има срещи с ръководителя на Комисията по защита на Народното събрание ген. Константин Попов и членове на комисията, с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, с министъра на защитата Красимир Каракачанов и с кмета на София Йорданка Фандъкова. Гостите ще посетят център за ръководство на рецесии и реакция при бедствия, ще следят проява на работата на Националния координационен център на Главна дирекция „ Гранична полиция “, ще беседват с представители на Главна дирекция „ Жандармерия “ и с шефа на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР