Европейската икономика и тази на Великобритания не са готови за

...
Европейската икономика и тази на Великобритания не са готови за
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев обясни какво ще доведе до тотален крах на ЕС

Европейската стопанска система и тази на Англия не са подготвени за Брекзит. Това сподели икономистът и учител в УНСС проф. Боян Дуранкев, представен от "Фокус ".

Според него Европейския съюз от една страна е съюз, само че в други връзки не е. Вземат се доста по-солидни ограничения на национално и наднационално равнище, в случай че това не се прави общността престава да бъде съюз, а цялост от страни, всяка от които дърпа към себе си, изясни той.

„ Без съгласуваност и без проекти Европейски Съюз е жертван на цялостен неуспех. Само като обеца на ухото е Брекзит, с който през днешния ден Англия се гордее, само че не и Европейски Съюз, защото се чакат солидни разтърсвания, на страните, които останаха в съюза.

Припомням, че държавите-членки имат голям недостиг с Англия, а тя има недостиг с Германия. От тази година се чакат разтърсвания, а те постоянно изникват тогава, когато е нужна смяна “, разяснява икономистът.

Проф. Боян Дуранкев даде образец с Полша, която упорства за повече Еврофондове, Унгария, която се дърпа в друга посока и България, която гледа да угоди повече на „ огромния брат “, в сравнение с сътрудниците в Европейски Съюз. По думите му Брекзит ще нанесе удари по европейската стопанска система. Той изрази вяра новото ръководство на Европейски Съюз да докара по-добра съгласуваност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР