Европейската гранична агенция Фронтекс толерирала малтретиране на бежанци по външните

...
Европейската гранична агенция Фронтекс толерирала малтретиране на бежанци по външните
Коментари Харесай

България, Унгария и Гърция малтретирали мигрантите, Фронтекс си затварял очите

Европейската гранична организация Фронтекс толерирала малтретиране на бежанци по външните граници на Европейския съюз , оповестява EURACTIV, базирайки се на медии.

Съвместно следствие на немската социална телевизия ARD, проверяващия журналистически уебсайт Correctiv и английския вестник " Гардиън " упреква Фронтекс в нарушение на човешките права на бежанците по време на депортирането им.

Позовавайки се на вътрешни документи, медиите означават, че Фронтекс е разрешил на граничарите да употребяват кучета при преследването на мигранти , а също потребление на пикантен спрей и палки, изключително по границата на Европейски Съюз в България, Гърция и Унгария.

В следствието локалните граничари се упрекват в потребление на мощ или отправяне на закани за мигрантите да изоставен рамките на Европейски Съюз, по този начин са попречили главното им право да потърсят леговище.

Цитират се случаи с малолетни, които са депортирани със самолети без компаньон , а също по този начин на бежанци са давани успокоителни по време на депортирането им, което е в нарушаване на интернационалните регулации.

Според проверяващите някои вътрешни отчети на Фронтекс разказват " прекалено потребление на мощ " и неприятно отношение към бежанци, само че постоянно приключват, че " казусът е завършен ".

От Фронтекс разясняват, съобщи Агенция Франс Прес, че досега не е внасяна тъжба против организацията . Категорично отхвърлят чиновници на организацията да са нарушавали главните човешки права . Фронтекс осъжда всяка форма на нечовешко отношение и всяка форма на принуждение, което е нелегално съгласно Хартата на главните права на Европейски Съюз.

В Брюксел Европейската комисия разяснява, че постоянно е обезпокоена, когато научи информация за неприятно отношение към мигрантите. Комисията се пробва да откри дали обвиняванията по адрес на Фронтекс са истина.

Фронтекс има към 700 чиновници от 29 страни . До 2021 година екипът ще доближи 1000 души.

България отхвърля медийната информация, че гранични служители на реда са малтретирали бежанци , минали границата с Турция. В Мюнхен българският министър на вътрешните работи Младен Маринов направи коментар по тематиката.

България съблюдава всички разпореждания, свързани с правата на индивида , е декларирал вътрешният министър Младен Маринов след диалози с баварския си сътрудник Йоахим Херман в Мюнхен, представен от БНР.

" Български гранични чиновници използват мощ единствено в случаите , когато обстановката го изисква ", допълнил Маринов и е обяснил, че такава обстановка да вземем за пример е експанзия против чиновниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР