Европейската гражданска инициатива „Край на клетките“, целяща да доведе до

...
Европейската гражданска инициатива „Край на клетките“, целяща да доведе до
Коментари Харесай

Милион и половина европейци искат забрана на клетките за селскостопански животни

Европейската гражданска самодейност „ Край на клетките “, целяща да докара до възбрана за развъждането на селскостопански животни в кафези и стартирала тъкмо преди една година, завърши със събрани над 1.5 милиона подписа, като се трансформира в най-масовата самодейност за хуманно отношение към животните в границите на Европейския съюз.

У нас броят подписи, събрани на хартия и онлайн по време на акцията, надвиши 26 хиляди. През последната година над 170 неправителствени организации от цяла Европа, измежду които и „ Четири лапи “, се сплотиха към идеята и проведоха събирането на подписите във всяка една от страните членки на Европейски Съюз.

Инициативата приканва Европейската комисия да предложи законодателство за възбрана на потреблението на кафези за кокошки носачки, зайци, ярки, бройлери за разплод, пъдпъдъци, патици и гъски, както и потреблението на боксове за прасета майки и телета под 8-седмична възраст.

Отглеждането в тесни кафези без достъп до слънчева светлина и чист въздух предизвиква на животните страдалчество и ги лишава от опцията да извършват най-елементарни витални функционалности, естествени за всяко живо създание.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР