Европейската футболна централа УЕФА свиква днес нова среща, на която

...
Европейската футболна централа УЕФА свиква днес нова среща, на която
Коментари Харесай

УЕФА решава бъдещето на футбола в Европа след пандемията

Европейската футболна централа УЕФА привиква през днешния ден нова среща, на която ще се разискват другите благоприятни условия за промени в календара и пренасрочване на огромния брой отсрочени мачове в цяла Европа поради пандемията от ковид. Във видеоконферентния диалог ще вземат участие представители на всички 55 страни - членки на централата.

Очаква се да бъде решено по какъв начин ще бъде приключен сезона в другите европейски шампионати, както и в евротурнирите. Ръководството на централата ще предложат три разновидността на федерациите. Първият е шампионатите да бъдат рестартирани на 15-16 май, вторият е това да стане в края на май и началото на юни, а последната алтернатива е мачовете да се възобновят най-късно до 21 юни.

От УЕФА ще слагат и краен период за довеждане докрай футболния календар в Европа, като датата е 31 юли. До тогава всички мачове във всички шампионати би трябвало да са изиграни и да бъдат избрани всички евроучастници за идната акция. В противоположен случай може да се стигне до неуспех на сезона.

Това се отнася и за България, където в Първа лига има да се изиграят още 2 мача от постоянния сезон, като по-късно са планувани и още 10 кръга плейофи. Освен това би трябвало да се изиграят полуфиналите и финалът в шампионата за Купата на България.

Почти на 100% е несъмнено, че във всички шампионати на Стария континент мачовете ще се играят без аудитория, когато шампионатите се възобновят.

Все отново европейската централа няма да постановат мнението си и ще оставят другите федерации сами да преценяват по кое време ще възобновят мачовете в своите страни според от това каква е ситуацията с пандемията от Covid-19. На някои места в Европа ситуацията е много по-тежко от други и по тази причина никой няма да бъде притискан от горната страна.

В програмата на съвещанието са заложени за разискване и въпросите към заплатите на футболистите, както и възможните промени в в този момент настоящата трансферна система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР