Европейската футболна централа (УЕФА) прие промяна от новия сезон в

...
Европейската футболна централа (УЕФА) прие промяна от новия сезон в
Коментари Харесай

УЕФА разреши продажбата на алкохол в Шампионската лига

Европейската футболна централа (УЕФА) одобри смяна от новия сезон в европейските клубни шампионати, откакто позволи продажбата на алкохолни питиета на стадионите. До момента това беше неразрешено като алкохол не се оферираше на територията на стадионите.

След последното съвещание на Изпълнителния комитет на УЕФА в Киев обаче е призната корекция на член 36 от Правилника за шампионатите. Тя към този момент гласи, че " Домакините на мачовете могат да продават и сервират алкохол на своите игрища, ако това се разрешава от националния или локалния закон ".

Така за сезон 2018-19 в Шампионската лига всички участници ще могат да оферират бира на своите почитатели. В огромна част от локалните шампионати това е разрешено, като в Германия възбрана няма. Там обаче се сервира бира с ниско наличие на алкохол.

Феновете в Англия ще могат да се възползват от разрешението, само че единствено отчасти. Те могат да си купуват бира, само че съгласно локалните правила нямат право да употребяват алкохолни питиета до момента в който са на местата си на трибуните. Който си купи бира ще би трябвало да я изпие преди да заеме мястото си.

На международното състезание, което се организира сега в Русия потреблението на алкохол е разрешена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР