Европейската футболна централа УЕФА подготвя изхвърлянето на английския шампион Манчестър

...
Европейската футболна централа УЕФА подготвя изхвърлянето на английския шампион Манчестър
Коментари Харесай

Може ли Манчестър Сити да не играе в Шампионската лига догодина?

Европейската футболна централа УЕФА приготвя изхвърлянето на британския първенец " Манчестър Сити " от шампионата Шампионска лига, написа БГНЕС, базирайки се на авторитетния американски вестник The New York Times. Финансовият регулатор на УЕФА ще предложи наказване за Сити поради нарушение на разпоредбите за финансов феърплей, твърди изданието.
По-рано тази година УЕФА и Висшата лига на Англия започнаха следствие против клуба след подробна публикация в немското списание " Шпигел " за нарушение на финансовия феърплей от страна на англичаните. " Манчестър Сити " назова следствието на " Шпигел ", което даде начало на новата инспекция, " проведен и явен опит за очерняне на репутацията ни ".
" Председателят на комисията по финансов надзор ще има последната дума по предаването на случая на правосъден състав, което може да стане още идната седмица ", написа The New York Times.
Според вестника, ръководителят на комисията, някогашният министър председател на Белгия Ив Льотерм, ще предложи най-малко една година наказване за британския клуб. Не е ясно дали такова наказване би извадило Сити от шампионата Шампионска лига още тази есен или ще влезе в действие за сезон 2020-21 година. До началото на предварителните кръгове на идващото издание няма доста време и процедурата може да не е приключена за сезон 2019-20 година
Също по този начин, в случай че му бъде наложено наказване, " Манчестър Сити " може да апелира пред Арбитражния съд по спорта в Швейцария, което ще забави влизането в действие на наказването.
" Манчестър Сити " настойчиво отхвърля да е нарушил разпоредбите за финансов феърплей на УЕФА и сподели при започване на следствието, че се радва на провеждането му.
През 2014 година от Сити се съгласиха на ограничаване на броя играчи с контракт и таван на заплатите, откакто реализираха съглашение с УЕФА за предходно нарушаване на финансовия феърплей. Тогава на клуба беше наложена и санкция от 60 милиона евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР