Европейската футболна централа УЕФА отложи всички плейофи за Евро 2020

...
Европейската футболна централа УЕФА отложи всички плейофи за Евро 2020
Коментари Харесай

УЕФА отново отложи плейофа на България с Унгария

Европейската футболна централа УЕФА отсрочи всички плейофи за Евро 2020 през юни, в това число и този сред България и Унгария. Това стана ясно на днешната видеоконференция на футболна централа с генералните секретари на всички 55 членки на асоциации и след рекомендациите, направени от работните групи, основани на 17 март, Изпълнителният комитет на УЕФА взе значими решения.

Националите няма да играят с Унгария на 4 юни в плейоф за присъединяване на Евро 2020, което бе отсрочено с година поради световната рецесия с COVID-19.
Всички мачове на национално равнище при мъжете и дамите през юни 2020 бяха отсрочени за неопределен срок. Това включва плейофите за Евро 2020 и квалификационните срещи за Евро 2021 при дамите. Всички останали дуели, в това число и другарските срещи, остават отсрочени до второ разпореждане. Отменени бяха Европейското за младежи до 17 година през май, Европейското за девойки до 19 година през юли и Европейското за девойки до 17 година, а отсрочени до второ разпореждане Европейското за девойки до 17 година през май (квалификационен шампионат за Световното до 17 г.) и Европейското до 19 година за младежи през юли (квалификационен шампионат за Световното до 19 г.). Финалите на Шампионската лига по футзал през април също бяха отсрочени до второ разпореждане. Крайните периоди, свързани с всички европейски клубни шампионати през сезон 2020/21, бяха отсрочени до второ разпореждане. УЕФА ще оповести нови крайни периоди в скоро време.

Освен това, Изпълнителният комитет повтори своята цялостна отдаденост към линцензирането на клубовете и финансовия феърплей, и реализира единодушие, че при актуалните изключителни условия, са нужни някои характерни интервенции за организирането на работата на членките-асоциации и клубове. ИК на УЕФА поддържа предлагането да даде повече време на членките-асоциации за довеждане докрай на процеса по лицензиране на клубовете, до момента в който не бъде обяснен процесът процесът за приемане на клубните надпревари на УЕФА през идващия сезон. В резултат на възходящата неустановеност, провокирана от изключителната обстановка, Изпълнителният комитет реши да спре наредбите за лицензиране на клубовете, свързани с подготовката и оценката на бъдещата финансова информация за клубовете. Това решение важи извънредно за присъединяване в европейските клубни шампионати през сезон 2020/21.

Припомняме, че в началото България трябваше да посрещне Унгария на Националния стадион „ Васил Левски “ на 26 март в полуфинален плейоф за присъединяване на Евро 2020. Победителят щеше да се изправи против спечелилия всред Исландия и Румъния, а траялият напред от потока щеше да се класира на Европейското състезание в група с Германия, Франция и Португалия. Пандемията от ковид обаче обърка проектите и УЕФА наложи смяна на плейофите, в това число и на срещата на „ трикольорите “ с „ маджарите “ – 4 юни. Евро 2020 беше отсрочено с година, а след днешното решение на ИК не е ясно по кое време националите ще посрещнат своя маджарски противник пред родни трибуни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР