Европейската футболна централа УЕФА официално обяви, че налага поредица от

...
Европейската футболна централа УЕФА официално обяви, че налага поредица от
Коментари Харесай

Фенербахче не изпълни споразумението с УЕФА и 2 млн. отлетяха

Европейската футболна централа УЕФА публично разгласи, че постанова поредност от наказания на турския гранд Фенербахче, който се провали в задачата да съблюдава параметрите на доброволното си съглашение по отношение на Финансовия феърплей.

Грандът от Истанбул имаше за цел до края на 2018-а да уравновеси финансите си по силата на съглашението, подписано на 20 май 2016-а. Тъй като турците не съумяха в своята задача, УЕФА предприе наказателни дейности.

От футболната централа на Стария континент оповестиха, че ще задържат приходите на клуба от евротурнирите (в размер на 2 милиона евро) и постановат възбрана за вписване на нови футболисти в шампионати под егидата на УЕФА за сезоните 2020/2021 и 2021/22 „ при неявяване на положителен трансферен баланс”. В същото време „ фенерите” са лимитирани да записват състав от най-много 23-ма души за упоменатите два сезона.

Ако до 15 октомври тази година Фенербахче успее да удовлетвори изискването по съглашението с УЕФА, то централата ще им заплати 1 милион евро от арестуваната сума, само че това ще мине и с назначението на нов финансов мониторинг.

През сезон 2019/2020 Фенербахче няма да играе в Европа, защото финишира предходната акция в турската Суперлига на 6-о място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР