Европейската футболна централа (УЕФА) обяви, че технологията за полу-автоматична засада“

...
Европейската футболна централа (УЕФА) обяви, че технологията за полу-автоматична засада“
Коментари Харесай

УЕФА ще използва полу-автоматичната засада и в Шампионската лига

Европейската футболна централа (УЕФА) разгласи, че „ технологията за полу-автоматична засада “ ще влезе в приложимост от груповата фаза на шампионата Шампионска лига този сезон, както и в дуела за Суперкупата на Европа идната седмица .
Технологията ще влезе в приложимост и на Мондиала в Катар.
Оптичната система за следене бе тествана на Световното клубно състезание в Абу Даби през февруари и на Арабската купа предходната година. Международната футболна централа (ФИФА) към този момент удостовери, че технологията ще бъде разполагаем за Мондиала в Катар. Управляваната от данни технология за следене на крака употребява както ангажирани и телевизионни камери към стадиона, с цел да даде точната позиция на играчи на терена, предлагайки на съдиите прецизна информация в границите на секунди.

„ Иновативната система ще разреши на ВАР екипите да дефинират обстановки за засада бързо и по-прецизно, което ще усъвършенства динамичността на играта и постоянството при взетите решения “, сподели шефът на съдиите на УЕФА Роберто Розети. Специализирани камери ще разрешат на системата да генерира до 29 точки от данни за всеки самостоятелен състезател. УЕФА разгласи, че са били направени 188 теста от 2020-а насам.

„ Системата е подготвена за потребление в публични мачове и въвеждане на всеки стадион в Шампионската лига “, добави Розети. Технологията ще бъде показана публично в Европа за първи път в конфликта за Суперкупата сред Реал Мадрид и Айнтрахт Франкфурт на 10 август в Хелзинки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР