Европейската футболна централа UEFA обяви, че търпи загуби в размер

...
Европейската футболна централа UEFA обяви, че търпи загуби в размер
Коментари Харесай

UEFA регистрира загуба от 563 млн. евро, свива наградните фондове на евротурнирите

Европейската футболна централа UEFA разгласи, че търпи загуби в размер на 563 млн. евро поради намалени доходи от телевизионни права и реклами по време на световната пандемия от ковид, заяви The Times. В средата на 2019 година UEFA планираше доходи от 3,25 милиарда евро от Шампионската лига, Лига Европа и финалния мач за Суперкупата на Европа, т.е. неосъществените доходи съставляват 17% от планувания бюджет на централата. От тях след приспадане на разноски и разпределение на средства за подкрепяне на европейския футбол, към 2,55 милиарда евро трябваше да бъдат разпределени като награден фонд за тимовете, взели участие в шампионатите.  

Сега UEFA е взела решение да ореже наградните фондове за евротурнирите. Решението важи освен за сегашния сезон, само че и за идващите 4 следващи сезона. Идеята е загубата от 563 млн. евро да бъде разпределена в наградните фондове за идващите пет сезона. Така приходите на сполучливите тимове, участващи в шампионатите, ще бъдат намалени с към 4%.

Както е известно главните шампионати на UEFA – Шампионската лига и Лига Европа бяха отсрочени в средата на март. Заключителните мачове от сезона невиждано бяха изиграни през август по съкратена скица, като огромните спечелили бяха надлежно Байерн Мюнхен и Севиля. Но по този метод 8 мача от Лига Европа и 6 мача от Шампионската лига не се изиграха, откакто беше взето решение етапа на елиминация да бъде преструктурирана от два на един мач на кръг. Освен това всички мачове след паузата се изиграха пред празни трибуни и на неутрални терени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР