Европейската футболна централа одобри създаването на трети международен клубен турнир.

...
Европейската футболна централа одобри създаването на трети международен клубен турнир.
Коментари Харесай

Трети евротурнир на УЕФА лишава българските тимове от участие в ЛЕ

Европейската футболна централа утвърди основаването на трети интернационален клубен шампионат. Началото му ще бъде сложено през 2021 година
Състезанието е с работно име Лига Европа 2 и форматът ще е сходен на другите два шампионата – Шампионска лига и Лига Европа.
УЕФА показва, че след смяната най-малко 34 от страните на Стария континент ще имат тимове в групите на някой от трите шампионата. Това е с осем повече по отношение на сегашния сезон.
Това обаче значи, че броят на тимовете в групите в Лига Европа ще бъде понижен от 48 на 32. А с оповестена таблица на уеб страницата на Европейската футболна централа излиза наяве, че единствено представители на 15-те най-силни шампионати на Стария континент ще играят във втория по мощ клубен шампионат.
За българската Първа лига, която все още е на 28-мо място, остава новата конкуренция – Лига Европа 2. В нея ще вземат участие приключилите на второ, трето и четвърто място в крайното класиране у нас.
Родните клубове доста по-трудно могат да стигнат до срещи с топ грандове, в случай че първенецът ни не влезе в групите на Шампионска лига. Най-силните тимове в Лига Европа 2 ще са от… Хърватия. Именно те са на 16-о място в ранглистата на УЕФА. Зад тях са Чехия, Кипър, Сърбия, Шотландия, Беларус, Швеция, Норвегия, Казахстан, Полша и така нататък
Създаването на новия шампионат наподобява ще продължи да усилва пропастта сред огромните и дребните тимове на континента.
Всичко за формата на новия шампионат прочетете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР