Европейската футболна федерация (УЕФА) ще засади 600 хиляди дървета в

...
Европейската футболна федерация (УЕФА) ще засади 600 хиляди дървета в
Коментари Харесай

УЕФА ще засади 600 хиляди дървета в страните - домакини на Евро 2020

Европейската футболна федерация (УЕФА) ще засади 600 хиляди дървета в 12 страни като обвързване към запазване на околната среда преди Евро 2020. От организацията оповестиха, че задачата е да се понижат нездравословните излъчвания във въздуха, които ще бъдат основани от пътуванията към европейското състезание следващата година.

Шампионатът на Европа през 2020 година ще означи 60 години от основаването на УЕФА и затова шампионата ще се организира в 12 страни. Сред градовете домакини са Дъблин, Баку, Лондон, Санкт Петербург и други.

Новият формат ще докара до доста повече пътувания за почитателите, формалните лица и играчите. Според президента на УЕФА Александър Чеферин от всичко това ще пострада природата, а задачата на УЕФА е да я опази.

Словенецът добави, че УЕФА е почнала партньорство с организацията " Южен полюс " за понижаване на нездравословните излъчвания. Според първичните изследвания пътуванията към Евро 2020 ще доведат до обособяване на 405 хиляди тона въглеродни излъчвания в атмосферата.

" УЕФА се отнася доста съществено към своите отговорности и битката с въглеродните излъчвания. Нашето партньоство с " Южен полюс " ще ни разреши да създадем нови стандарти за възобновими енергийни източници, които ще имат дълготраен резултат върху планетата ", сподели Чеферин.

УЕФА ще засади по 50 хиляди дървета във всяка от 12-те страни - домакини на европейското.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР