Европейската футболна асоциация (УЕФА) взе решение да отстрани Рубин (Казан)

...
Европейската футболна асоциация (УЕФА) взе решение да отстрани Рубин (Казан)
Коментари Харесай

УЕФА изхвърли Рубин от европейските клубни турнири

Европейската футболна асоциация (УЕФА) взе решение да в профил Рубин (Казан) от присъединяване в европейските клубни шампионати, заяви пресслужбата на централата. Клубът няма право да играе в Шампионската лига или в Лига Европа, в случай че се класира за това в идващите два сезона.

Наказанието е наложено на съображение решение на арбитражната комисия на УЕФА, която упражнява финансовия надзор на клубовете. Сега Рубин може да апелира това наказване пред Арбитражния съд по спорта (КАС) в Лозана.

През месец май 2014-а година Рубин (Казан) беше санкциониран от УЕФА с 6 милиона евро поради нарушение на финансовия феърплей. За финален път тимът от столицата на Татарстан е взел участие в евротурнирите през 2015/16, само че не съумя да преодолее груповата фаза на Лига Европа.

През предходната година Рубин стана 10-и в шампионата на Русия, а в този момент след 10 минали кръга момчетата на треньора Курбан Бердиев заемат 5-о място, което в крайното класиране дава право на присъединяване във втория по мощ европейски шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР