Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще засади 600 хиляди дръвчета в

...
Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще засади 600 хиляди дръвчета в
Коментари Харесай

УЕФА ще бори вредните емисии на Евро 2020 с 600 хиляди дръвчета

Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще засади 600 хиляди дръвчета в 12 страни, с които централата цели да понижи въглеродните излъчвания при пътуванията на почитателите за континенталното състезание следващата година. Самият президент на организацията Александър Чеферин изясни, че еврошампионатът ще донесе доста " замърсявания ".

Вместо да даде европейското състезание на една или две страни, какъвто е обичаят, УЕФА реши да означи 60-годишния празник на шампионата с провеждането му в 12 страни. Това значи, че почитателите ще пътуват на разнообразни дестинации и ще навъртят сериозен километраж, само че пък Чеферин и УЕФА са удовлетворени от обстоятелството, че няма да има голям брой градежи на игрища.

Масовите напредвания на почитатели въпреки всичко носят със себе си замърсявания и УЕФА образува екип със експерти от Южния полюс, с цел да се бори с възпроизвеждането на 405-те хиляди тона въглероден диоксид, каквито са упованията към днешна дата. Това обаче няма да бъде единственото деяние на централата по въпроса, тъй като Чеферин даде обещание да обърне по-голямо внимание на казуса в бъдеще.

" Трябва да създадем повече от това. Не единствено ние, а и гостуващите почитатели. Стават огромни замърсявания около сходни мачове и би трябвало да се погрижим за това. Така или другояче към този момент имаме проекти за запазване на околната среда, а също по този начин имаме детска фондация и оказваме помощ на доста младежи по целия свят. Но досега не бяхме обръщали съществено внимание на околната среда. Започваме в този момент, тъй като и по този метод можем да предпазваме децата. Ако няма околна среда, няма да има и по какъв начин да ги пазим ", сподели той по време на Изпълкома на УЕФА в Любляна.

УЕФА възнамерява да посади по 50 хиляди дръвчета в 12-те страни-домакини на Евро 2020, което ще приключи с полуфинали и край на британския народен стадион " Уембли " в Лондон. Решението за огромно състезание бе взето от предшествениците на Чеферин и словенецът счита, че надали форматът ще бъде още един.

" Не единствено поради към този момент изброените проблеми, а и поради организацията на самия шампионат, което е същинско предизвикателство. Сблъскваме се с разнообразни законодателства, системи със или без визи, мачове в страни от Европейския съюз и такива отвън него, а и Брекзит. Вече не знаем дали Англия е в съюза, или не.

" Предизвикателството в действителност е голямо и не мисля, че в бъдеще ще организираме толкоз огромно събитие. Чисто алегорично обаче концепцията е доста добра. Това е 60-та годишнина на европейските шампионати и е хубаво да обединим изтока, запада, севера и юга. Едва ли обаче ще си позволим да го вършим постоянно ", приключи Чеферин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР