Европейската филмова академия и EFA Productions обявиха номинациите в категорията

...
Европейската филмова академия и EFA Productions обявиха номинациите в категорията
Коментари Харесай

„Ирина“ посяга към европейски „Оскар“

Европейската кино академия и EFA Productions оповестиха номинациите в категорията „ Европейско изобретение “, а измежду тях е „ Ирина “ – дебютът в огромното кино на Надежда Косева. Над 3600 експерти, членове на Европейската кино академия, ще гласоподават за премиите, които ще бъдат връчени за 32-ри път на гала на 7 декември в Берлин. Конкуренти на „ Ирина “ са „ Aniara “ (Швеция-Дания) на Пела Кагерман и Хюго Лилиа, „ Atlantics “ (Франция-Сенегал-Белгия) на Мати Диоп, „ Blind Spot “ (Норвегия-Дания) на Тува Новотни, „ Les Misérables “ (Франция) на Ладж Ли, „ Ray & Liz “ (Великобритания) на Ричард Билингам.

„ Ирина “ ще бъде прожектиран на 22 октомври от 20 часа в Дома на киното в наличието на Надежда Косева и актьорите Мартина Апостолова, Христо Ушев, Ирини Жамбонас, Касиел Ноа Ашер, Александър Косев, Красимир Доков.

Историята е за Ирина, която живее в дребен миньорски град и работи в крайпътна механа. В един и същи ден мъжът ѝ е сакат в акцидент, а тя - уволнена от работа. За да избави фамилията си, дамата взема решение да стане сурогатна майка. Филмът приключва с вяра. „ Всичко стартира с моята персонална бременност. Да бъдеш жена и да даваш живот е скъпо “, разяснява Надежда Косева. Сценарият е на Светослав Овчаров, Боян Вулетич и самата Надежда Косева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР