Европейската еврейска асоциация организира международна конференция в Краков, за да

...
Европейската еврейска асоциация организира международна конференция в Краков, за да
Коментари Харесай

Политици и общественици обсъждат антисемитизма в Европа

Европейската еврейска асоциация провежда интернационална конференция в Краков, с цел да обърне внимание на казуса с повишаването на антисемитизма в Европа след експлоадирането на войната в Газа.

„ Събития като това ни предизвикват да повтаряме фразата „ в никакъв случай още веднъж “. Когато ние, евреите, споделяме „ в никакъв случай повече “, това не е просто обръщение към света. Това е ангажимент, който сме поели към себе си. Еврейският народ в никакъв случай повече няма да бъде безсилен “, споделя Реувен Ривлин – 10-и президент на Израел.

„ Разчленете езика, целия език, пред който е изправен през днешния ден Израел. Езикът на Южна Африка и други страни, които употребяват думи като „ колонизация “, „ апартейд “ и „ геноцид “, с цел да „ нацифицират “ Израел. Този идеологически акт, този дискурс е изключително рисков “, добавя Мануел Валс – някогашен министър председател на Франция.

На конференцията беше и Илон Мъск, който неотдавна беше упрекнат в антисемитизъм в обществената си платформа X.

„ Помислих си: „ За какво приказват хората с този антисемитизъм? “ Никога не съм го чувал. Но като гледах големите демонстрации в поддръжка на Хамас в съвсем всеки огромен град на запад... това ме порази “, сподели Мъск.

Но поддръжката за Палестина и устрема й към самостоятелност не постоянно е равнозначно на поддръжка за дейности на радикалното придвижване Хамас.

„ Светът би трябвало да отвори очите си и да огледа към ислямофобията, към антипалестинизма, както искайте го наречете, до момента в който палестинският народ се бори за възобновяване на своята самостоятелност. За мен антисемитизмът е като антипалестинизма, като ислямофобията, като расизма или фашизма. Няма разлика сред едното и другото, всичко е античовешко “, твърди Нидал Хамад – палестински деятел.

„ Нова, извънредно брутална глава в израелско-палестинската война раздели света. Същият свят, който към този момент толкоз пъти е крещял „ в никакъв случай повече “, предава Магдалена Ходовник от Euronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР