Европейската блокчейн обсерватория обяви обществена поръчка за сключване на договор

...
Европейската блокчейн обсерватория обяви обществена поръчка за сключване на договор
Коментари Харесай

Еврокомисията търси оператор за своя регулаторен блокчейн симулатор

Европейската блокчейн обсерватория разгласи социална поръчка за подписване на контракт с консорциум, чиято задача ще бъде да улесни и ръководи паневропейския регулаторен симулатор за технологии за разпределени регистри (DLT), оповестява Cointelegraph.

Обсерваторията беше основана от Европейката комисия за да създава и да влага в планове, свързани с практическото приложение на блокчейн технологиите.

Основната задача на оператор на регулаторния симулатор ще бъде даването на изчерпателни правни съвещания по отношение на действието на главните услуги на Европейската инфраструктура за блокчейн услуги (EBSI).

Симулаторът е очакван като пространство, където регулаторите, блокчейн фирмите и потребителите ще взаимодействат в следена среда. В допълнение към към този момент съществуващите планове на EBSI, той ще даде опция за тестване на бъдещи блокчейн приложения в основни браншове на промишлеността.

Крайната цел на симулатора, съгласно Европейската блокчейн обсерватория, е "да насърчи разговора сред регулаторите и законодателите на национално и европейско равнище с фирмите и по този метод да отстрани правната неустановеност при потреблението на технологии, основани на децентрализирани решения “.

Плановете за основаване на регулаторен симулатор за блокчейн технологиите бяха оповестени от Европейската комисия и Европейското блокчейн партньорство (EBP) още през 2020 година

Четири от приложенията в границите на EBSI към този момент са в напреднал стадий на разработка, като три спомагателни благоприятни условия на приложимост също се приготвят внедряване.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР