Европейската банкова система се нуждае от допълнителна консолидация, а с

...
Европейската банкова система се нуждае от допълнителна консолидация, а с
Коментари Харесай

Ръководителят на UBS: На Европа ще й трябват още банкови сделки

Европейската банкова система се нуждае от спомагателна консолидация, а с времето тя е все по-неизбежна. Това счита ръководителят на най-голямата финансова институция на Стария континент - UBS.

" Често вложителите, политиците и други специалисти от сектора показват фрагментирания пазар като една от най-големите спънки за рентабилността на европейските банки ", изяснява Серджо Ермоти пред CNBC.

" Със сигурност консолидацията би трябвало да се случи, съответно в Европа, където има " накъсване " на пазара и този модел не е резистентен ", счита той. По неговите думи развиването на технологиите ще направи бранша " по-ефективен и сполучлив ".

Банките на Стария континент не съумяват да завоюват изцяло доверието на вложителите от годините на финансовата рецесия насам. Само от началото на 2018 година общият европейски банков показател е с към 20% надолу.

Според Серджо Ермоти е мъчно да се предвижда държанието на вложителите в бъдеще.

" Съвсем ясно е, че вложителите не са изключително склонни да се насочат към нашия бранш. Трябва да приемем, че това е един много сложен миг ", счита основният изпълнителен шеф на UBS.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР