Европейската банкова индустрия устоя на предизвикателствата от кризата през март.

...
Европейската банкова индустрия устоя на предизвикателствата от кризата през март.
Коментари Харесай

Шефът на Deutsche Bank: Европейските банки устояха на кризата

Европейската банкова промишленост устоя на провокациите от рецесията през март. Това твърди основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank AG Кристиан Севинг. " Последните седмици бяха тестване за европейската финансова промишленост - само че ние издържахме философски ", разяснява Севинг, представен от Bloomberg.

По думите му финансовата промишленост е подкрепена " печелившите и постоянни банки " и регулаторната и надзорна система на Европейския съюз.

Миналия месец вложителите бяха изправени пред страхове, откакто няколко кредитора в Съединени американски щати и Швейцария се сринаха. Credit Suisse Group AG беше измежду имената.

Кризата в банковия бранш разтревожи регулаторите, които към този момент обмислят способи за адаптиране на регулациите.Севинг съобщи, че европейското контролиране е работило добре в предишното и като цяло е по-строго, спрямо това в Съединени американски щати.

По думите на министъра на финансите на Германия Кристиан Линднер няма систематична финансова или банкова рецесия. Според него обаче би трябвало да има надзор ориентиран към обособените кредитори.

Линднер счита още, че централните банки не би трябвало да вземат под внимание частните при вземането на решения по отношение на паричната политика, тъй като ценовата непоклатимост би трябвало да бъде приоритет.

Швейцарската централна банка разяснява наскоро, че втората по величина швейцарска банка Credit Suisse Group AG е била изправена пред неминуем банкрут, в случай че не беше продадена на UBS Group AG при изключителната избавителна интервенция в края на март.

Без " поглъщането ", осъществено с посредничеството на държавното управление на Швейцария, беше " доста, доста евентуално да се случи финансова рецесия в Швейцария и в международен мащаб ", защото " тогава Credit Suisse тогава щеше да банкрутира ", съобщи вицепрезидентът на Централната банка на страната Мартин Шлегел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР