Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще предостави на

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще предостави на
Коментари Харесай

EБВР дава на Украйна 150 млн. евро за зимата

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) ще даде на Украйна 150 млн. евро, съобщи в петък украинският министър председател Денис Шмигал, като означи, че средствата ще поддържат държавната енергийна компания " Укренерго ".

Шмигал сподели, че средствата са " значим принос за енергийната сигурност на Украйна ".

По-рано през днешния ден той уточни, че Световната банка е отделила 1,34 милиарда $ за държавния бюджет на Украйна. Според него средствата ще бъдат употребявани за погашение на пенсии и заплати на учители, подкрепяне на вътрешно разселени лица и други предпочитани разноски на държавния бюджет. Малко над 80% от това финансиране идва от японското държавно управление, като останалите са дарения от Съединени американски щати, Швейцария и Украинския фонд за възобновяване, преход и промени (URTF).

Вчера Шмигал пък разгласи, че Международният валутен фонд е трансферирал към 900 милиона $ за финансиране на предпочитани бюджетни разноски ма страната.

" Финансовата помощ от интернационалните сътрудници ни разрешава да осигурим макрофинансовата непоклатимост на Украйна и да разпределим всички национални запаси за потребностите на нашите военни. Благодарим на нашите сътрудници за тяхната взаимност и поддръжка ", написа Шмигел в Телеграм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР