Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) предоставя заем от

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) предоставя заем от
Коментари Харесай

ЕБВР отпуска нов заем на българския производител София Мед

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) дава заем от 20 милиона евро на водещия български производител на мед " София Мед "  АД.

Средствата ще разрешат на " София Мед " да разшири производството на ленти от мед и медни сплави, основно в отговор на възходящото търсене на мед в зелени приложения, вариращи от електронна подвижност до възобновима сила.

Инвестициите, финансирани от Европейска банка за възстановяване и развитие, включват две пещи за отгряване, нов елемент за студено валцуване, както и други вложения, увеличаващи продуктивността в крайните стадии на произвеждане.

Като част от уговорката, Европейска банка за възстановяване и развитие ще поддържа и " София Мед "  в създаването и използването на нисковъглеродна тактика за привеждане на интервенциите в сходство с задачите на Парижкото съглашение за изменението на климата, оповестяват от .

" София Мед " е клиент на Европейска банка за възстановяване и развитие от 2012 година. Фирмата се занимава с производство на валцовани и пресовани артикули от мед и медни сплави. Базираната в столица компания е част от " ЕлвалХалкор "  Гърция, който е част от холдинга " Виохалко "  .

Според финансовия доклад на сдружението към края на 2020 година оперативната му облага се е нараснала с 69% до 27 040 000 лева, като главната причина за покачването е усъвършенстването на разноските, свързани с преработката на металите, както и подобряването в покупните цени на суровините. 

Като главен вложител в България, Европейска банка за възстановяване и развитие е вложила повече от 4 милиарда евро в разнообразни браншове на българската стопанска система посредством 250 плана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР