Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) одобри заем от

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) одобри заем от
Коментари Харесай

Македонската верига КАМ Маркет, с 26 магазина в България ще се разширява със заем от ЕБВР

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) утвърди заем от 6 милиона евро за основания в Северна Македония търговец на дребно KAM в поддръжка на неговите проекти за разширение и начинания за резистентност.

Заемът ще бъде употребен за финансиране на модернизацията на съществуващите магазини и логистични уреди на КАМ, като ги направи по-енергийно ефикасни, а също и за разширение на веригата за хранителни артикули в, се споделя в  на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Средствата ще бъдат употребявани за надграждане на разпределителния център на KAM и за обезпечаване на сходство с правилата на метода за оценка на околната среда на Building Research Establishment (BREEAM), който прави оценка постройките въз основа на характерностите им за резистентност.

Европейска банка за възстановяване и развитие ще даде консултантски стратегии, финансирани от Европейски Съюз, с цел да поддържа стратегическото ръководство на KAM и подобренията в корпоративното ръководство.
 Македонската КАМ Маркет откри най-вече нови обекти у нас от началото на годината, по петите й е TМARKET
Верига супермаркети от Северна Македония разкри най-вече обекти у нас от началото на годината

Силна агресия на дискаунтърите

KAM се смята за първата комерсиална верига за корав дискаунт в Западните Балкани и ръководи 80 магазина в 20 града в Северна Македония, с експанзии в България (26 магазина) и Косово (28 магазина) през последните години.

Основана в Скопие през 1999 година, KAM се трансформира в главен състезател в търговията на дребно в Северна Македония, написа.

Кръстен на своя създател Гоце Камчев, КАМ Маркет черпи ентусиазъм от немската верига Aldi, с цел да предлага качествени артикули от първа нужда на налични цени. Асортиментът на магазина включва необятна гама от хранителни и нехранителни артикули, в това число лични марки.

През 2022 година KAM откри логистично оборудване с повърхност от 60 000 квадратни метра в Скопие, най-голямото в Северна Македония.

Основните съперници на KAM в Северна Македония включват локалните играчи Stokomak и Tinex и гръцката Vero.

През юни 2023 година Veropoulos влага към 2 милиона евро, с цел да отвори нов магазин Vero Market в Куманово като част от напъните си да разшири наличието си в Северна Македония, където отпразнува своята 25-та годишнина.
 Македонската верига
Македонската верига " КАМ маркет " отваря 15 нови магазина в България през 2019-а

Компанията отвори първите си обекти у нас през ноември предходната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР