Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е в процес

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е в процес
Коментари Харесай

ЕБВР затваря офисите си в Москва и Минск

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) е в развой на затваряне на офисите си в Москва и Минск, оповестиха от институцията.

Банката остро осъжда войната в Украйна и решението за затварянето на офисите е " неизбежна последица " от дейностите, подхванати от Русия благодарение на Беларус, се показва в официалното съобщение. " Продължаваме да предлагаме неизменима поддръжка на Украйна и към този момент одобрихме първичен пакет от 2 милиарда $ за Украйна и други страни, наранени от войната ", означават от Европейската банка за възобновяване и развиване.

Европейската банка за възобновяване и развиване е основана през 1991 година за да способства за икономическия напредък и да подкрепи прехода към пазарно насочена стопанска система на страните от Централна и Източна Европа, приели да съблюдават правилата на плуралистичната народна власт. Акционери в нея са 68 страни и две междудържавни институции - Европейският съюз и Европейската капиталова банка.

Чрез своята активност Европейска банка за възстановяване и развитие подкрепя прехода към пазарни стопански системи в съвсем 40 страни от Централна Европа до Централна Азия, Западните Балкани, Югоизточното Средиземноморие, плюс Западния бряг и линията Газа, явявайки се най-големият едностранен вложител.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР