Европейската автомобилна индустрия вече разчита изцяло на елмобилността. От 2035

...
Европейската автомобилна индустрия вече разчита изцяло на елмобилността. От 2035
Коментари Харесай

Mercedes-Benz напълно електрически от 2030 г

Европейската автомобилна промишленост към този момент разчита напълно на елмобилността. От 2035 година нито една бензинова или дизелова кола няма да може да се записва на никое място в Европейски Съюз. Mercedes-Benz желае да си свърши домашното до 2030 година и приготвя индустриалната мрежа за портфолио от изцяло електрически леки коли, като фокусът попада върху първокласния сегмент. Бъдещото продуктово портфолио ще се концентрира върху три продуктови категории, наречени „ Луксозен от най-голям клас “, „ Луксозен главен “ и „ Луксозен необут “.

След стартирането на пазара на моделите Mercedes EQ през последните месеци, Mercedes в този момент прави идната стъпка - „ Ние дефинираме курса за бъдещата ориентировка на нашето индустриално портфолио “ - акцентира членът на Борда Йорг Бурцер - „ Заедно с представителите на чиновниците тактиката на Mercedes-Benz към „ единствено електричество “ се ползва поредно. Глобалната индустриална мрежа на Mercedes Benz е основана да бъде устойчива, цифрова и гъвкава. Ние сме подготвени за бързо мащабиране на размерите на електрическите транспортни средства – не на последно място с помощта на нашия висококвалифициран и стимулиран екип по целия свят. “

С новия си взор към производството Mercedes в допълнение усилва гъвкавостта и успеваемостта и обезпечава бъдещето на личните си местоположения. Заводите на Mercedes-Benz в Зинделфинген, Бремен, Ращат и Кечкемет би трябвало да стартират производството на новите модели в първокласния сегмент от средата на десетилетието.

Заводът в Синделфинген е водещият цех в първокласния сегмент от най-голям клас и ще създава модели на електрическата платформа AMG.EA от 2025 година Заводите на Mercedes-Benz в Бремен и Кечкемет в бъдеще ще създават модели на електрическата платформа MB.EA в Европа. Заводите в Ращат и Кечкемет ще създават препозиционираните модели на платформата MMA от 2024 година

Като част от осъществяването на бизнес проекта на Mercedes-Benz 2022-2026, компанията влага повече от два милиарда евро в своите европейски индустриални обекти. Днес индустриалното портфолио включва шест напълно електрически модела Mercedes EQ. Те излизат от линията на шест места на три континента и са интегрирани в настоящото серийно произвеждане. Батериите за електрическите транспортни средства EQ се доставят от световната мрежа за произвеждане на акумулатори с заводи на три континента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР