Европейската авиокосмическа компания Airbus стартира първите тестове на нов вид

...
Европейската авиокосмическа компания Airbus стартира първите тестове на нов вид
Коментари Харесай

Airbus започна тестовете на летяща кола

Европейската авиокосмическа компания Airbus започва първите проби на нов тип превоз - летяща кола, оповестява The Verge. Към момента прототипът на транспортното средство е прочут като плана Vahana.

Летящата машина има витла, които обезпечават опция за отвесно политане и кацане. Благодарение на това, колата ще може да вземе пасажер даже на мъчно налични места в града. Предвижда се новият тип превоз да се употребява като такси.

По време на тестванията летящата кола можа да се изкачи на височина 5 метра и по-късно да се спусне на земята. Общо полета продължи 53 секунди. Тестовете са извършени в тестов център в Пендълтън, Орегон. Очаква се серийна версия, подготвена за приложимост, да бъде разполагаем до 2020 година

За да повикате летящо такси, ще бъде създадено особено приложение. Подобна система се употребява от Uber, Yandex.Taxi и други компании за таксиметрови услуги. След като таксито се приземи, специфична система ще прави инспекция за сигурността на транспортното средство и едвам тогава може да транспорти нов пасажер, вземайки поради обстановката в небето.

Друг план на Airbus се назовава CityAirbus. Напърлно самостоятелното летящо транспортно средство ще бъде оборудвано с огромни витла, които ще се задвижват от електрически мотори. За разлика от Vahana, CityAirbus ще може да транспортира група пасажери.

В момента създаването на летящи таксита се реализира от няколко компании от цялостен ​​свят. Така да вземем за пример Uber възнамерява да показа подобен автомобил през 2020 година Премиерата на колата би трябвало да се организира на Световното ревю 2020 в Дубай. Най-вероятно летящата кола ще бъде оборудвана с самостоятелна пилотна система. Задвижването на й ще бъде посредством електрическа сила.

В плана вземат присъединяване фирмите за произвеждане на летателни машини Embraer и Bell Helicopters, с поддръжката и на управляващите в Далас и Дубай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР