Европейската аудиовизуална индустрия дава работа на 12 милиона души и

...
Европейската аудиовизуална индустрия дава работа на 12 милиона души и
Коментари Харесай

В Брюксел обсъдиха дигиталните предизвикателствата пред медиите

Европейската аудиовизуална промишленост дава работа на 12 милиона души и основава 9 % от европейския БВП. В конференция в Брюксел за провокациите пред аудиовизуалните медии във време на цифрова гражданска война участваха генерални шефове на водещите европейски малките екрани, измежду които и генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров, както и българският еврокомисар Мария Габриел.

Европейската аудиовизуална промишленост би трябвало да бъде подкрепяна, тъй като играе основна роля в отбраната на културното ни завещание и в обезпечаването на надеждна информация, счита Антонио Таяни. Точно по тази причина по-малко от 100 дни преди изборите той предложения в Брюксел шефовете на огромните европейски малките екрани, с цел да беседват за провокациите, пред които те са изправени при възходящата известност на интернет платформите и вълната от подправени вести.
Антонио Таяни - ръководител на Европейския парламент: Интернет колосите не може да са над закона. Те би трябвало да се подчиняват на същите правила, да бъдат виновни за наличието, рекламите, отбраната на персоналните данни и интелектуалната благосъстоятелност. Те би трябвало да бъдат заслужено таксувани, както останалите медии.
Според Мария Габриел е доста значимо преди идните изборите европейските жители да имат достъп до цялостна и достоверна информация, с цел да бъдат предпазени против подправените вести.
Мария Габриел - еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество: За първи път дружно с страните членки имаме система за ранно предизвестие. В действително време да може доста бързо за бъде обменяна информация на европейско равнище - къде в коя страна какво се появява, да бъде ясно разпознато дали идва отвън Европейски Съюз има за цел да заплаши интегритета на европейските избори и реакцията европейската да бъде на равнище.
Константин Каменаров разяснява, че живеем във време, в което всеки телефон е медия, само че обичайните медии към момента поддържат високо равнище на меродавност.
Константин Каменаров -генерален шеф на Българска национална телевизия: Хората елементарно се увличат, подправените вести са елементарно налични, елементарно смилаеми. Не можем да чакаме всеки човек да реши до каква степен дадена вест е достоверна или тествана, тъй че това е същински огромна заплаха. Но на тази среща ми направи усещане, че всички сме на една позиция, което е доста добра вест.
Друго предизвикателство преди изборите, с изключение на подправените вести, е и нестабилната политическа обстановка в някои държави-членки, считат от Европейския парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР