Европейската агенция за контрол на границите Фронтекс разположи подкрепления и

...
Европейската агенция за контрол на границите Фронтекс разположи подкрепления и
Коментари Харесай

Фронтекс повиши равнището си на готовност до високо

Европейската организация за надзор на границите Фронтекс разположи подкрепления и увеличи нивото си на подготвеност по границите с Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Повишихме нивото на подготвеност по всички граници с Турция до "високо ", съобщи говорителка на Фронтекс.

"Получихме искане за спомагателна помощ от Гърция. Вече взехме ограничения за наново разполагане на техническо съоръжение и спомагателни граничари в Гърция ", добави тя.

Турция: Над 76 хиляди бежанци са минали границата ни към Европейски Съюз

Еврокомисарят по миграцията Маргаритис Схинас заяви в Туитър, че е изискал привикване на незабавно съвещание на министрите на вътрешните работи на страните-членки, с цел да обсъдят обстановката, зародила откакто Турция отвори границите си към Гърция и България, позволявайки на хиляди мигранти и бежанци да преминат свободно, като отбелязва, че по този метод турският президент Реджеп Тайип Ердоган оказва напън над Европейски Съюз и страните членки на НАТО, с цел да получи поддръжката им за интервенциите на Анкара в Сирия.

В официалното съобщение на Фронтекс се акцентира, че организацията следи деликатно обстановката по турско-гръцката и турско-българската граници. "Обмисляме други способи за оказване на поддръжка на страните от Европейски Съюз, граничещи с Турция ", прибавя европейската гранична работа.

Гърция трансферира още 1000 военни и 400 служители на реда на границата си с Турция

"Поддържаме тесни контакти с гръцките управляващи за спомагателна помощ, която можем да окажем в тази бързоразвиваща се обстановка ".

Фронтекс следи и обстановката в Кипър, чиято северна част е окупирана от Анкара. Европейската гранична работа заяви, че изпраща спомагателен личен състав и съоръжение за интервенциите си в България и Гърция. В момента на територията на Гърция са ситуирани 400 европейски граничари, а в България - 60.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР