Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с
Коментари Харесай

Европейската агенция за гранична и брегова охрана с първа операция извън ЕС

Европейската организация за гранична и брегова защита в съдействие с албанските управляващи дава началото на първата взаимна интервенция на територията на прилежаща страна отвън Европейски Съюз, оповестиха от Европейската комисия.

От 22 май нататък екипи на организацията ще бъдат ситуирани дружно с албански гранични чиновници по гръцко-албанската граница, с цел да оказват помощ за укрепването на външните граници на Европейски Съюз, с цялостното единодушие на всички наранени страни. Тази интервенция бележи нов стадий в граничното съдействие сред Европейски Съюз и сътрудниците от Западните Балкани и е още една стъпка към постигането на цялостна действеност на организацията.

Европейските екипи за гранична и брегова защита ще могат да спомагат на албанските гранични чиновници да вземем за пример при осъществяването на гранични инспекции на контролно-пропускателните пунктове и предотвратяването на неразрешено влизане.

В началото на интервенцията организацията ще разположи 50 чиновници, 16 патрулни коли и един микробус с термовизионно съоръжение от 12 страни — членки на Европейски Съюз.

Откриването е през днешния ден в Тирана в наличието на Димитрис Аврамопулос, комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството, Фабрис Леджери, изпълнителен шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита, Еди Рама, министър-председател на Албания и Сандър Леши, министър на вътрешните работи на Албания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР