Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с
Коментари Харесай

В Албания започва първа съвместна операция извън ЕС за гранична и брегова охрана

Европейската организация за гранична и брегова защита в съдействие с албанските управляващи дава началото на първата взаимна интервенция на територията на прилежаща страна отвън Европейски Съюз .

От 22 май екипи на Агенцията ще бъдат ситуирани дружно с албански гранични чиновници по гръцко-албанската граница , с цел да оказват помощ за укрепването на външните граници на Европейски Съюз , с цялостното единодушие на всички наранени страни. Тази интервенция бележи нов стадий в граничното съдействие сред Европейски Съюз и сътрудниците от Западните Балкани и е още една стъпка към постигането на цялостна действеност на Агенцията.

Европейските екипи за гранична и брегова защита ще могат да спомагат на албанските гранични чиновници да вземем за пример при осъществяването на гранични инспекции на контролно-пропускателните пунктове и предотвратяването на неразрешено влизане.

В началото на интервенцията Агенцията ще разположи 50 чиновници, 16 патрулни коли и един микробус с термовизионно съоръжение от 12 страни — членки на Европейски Съюз.

" С първото по рода си разполагане на екипи на европейската гранична и брегова защита отвън Европейски Съюз отваряме напълно нова глава в нашето съдействие по въпросите на миграцията и ръководството на границите с Албания и целия район на Западните Балкани. Това е преломен миг, историческа стъпка, която приближава този район до Европейски Съюз , с помощта на взаимната работа по съгласуван и взаимно допълващ се метод по общите провокации, като да вземем за пример по-доброто ръководство на миграцията и отбраната на общите ни граници ", разяснява Димитрис Аврамопулос, комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството.

" Днес означаваме преломен миг за нашата организация и за по-широкото съдействие сред Европейския съюз и Албания. Поставяме началото на първата същинска взаимна интервенция отвън Европейския съюз , която има за цел да поддържа Албания при реализирането на граничен надзор и в битката с трансграничната престъпност ", изяснява Фабрис Леджери, изпълнителен шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР