Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че се надява до

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че се надява до
Коментари Харесай

ЕС се надява до есента да одобри ваксини срещу новите варианти на коронавируса

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи, че се надява до септември да разполага с ваксини, приспособени против разновидностите на ковид, като Омикрон, предава Ройтерс.

" Нашият приоритет е да подсигуряваме, че адаптивните ваксини вероятно ще бъдат утвърдени най-късно до септември, с цел да бъдат подготвени за провеждането на нови имунизационни акции в Европейски Съюз през есента ", сподели Марко Кавалери, началник на отдела за биологични закани за здравето и тактика за ваксини в EMA.

" Това ще разреши на производителите да поправят надлежно своите индустриални линии. "

иРНК имунизациите, създадени от Pfizer-BioNTech и Moderna, са най-напреднали в тази посока и клиничните изпитвания не престават.

Разработчиците на ваксини изследват дали препаратите, които са ориентирани единствено против един вид, оферират преимущества пред имунизациите, които са ориентирани против два разновидността, добави Кавалери, отбелязвайки, че се чака данните от опитите да бъдат получени през идващите няколко месеца.

Moderna създава евентуален бустер от последващо потомство, ориентиран както против разновидността Омикрон, по този начин и против истинския вариант на ковид с вярата да обезпечи по-широка отбрана. Очаква се първите данни от тестванията да се появят през юни.

Междувременно, в края на март бе обявено, че BioNTech и Pfizer създават също такава ваксина, както и препарат ориентиран единствено против Омикрон

Според Кавалери към половината от всички жители на Европейски Съюз са изцяло имунизирани, в това число с бустерна доза, до момента в който 15% от хората над 18 години не са получили нито една ваксина.
 Одобриха за клинично тестване две ваксини против разновидността Омикрон
Одобриха за клинично тестване две ваксини против разновидността Омикрон

Те ще бъдат прилагани като бустерни дози
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР