Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че е започнала преглед

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че е започнала преглед
Коментари Харесай

ЕМА прави преглед на антителата на Илай Лили

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) заяви, че е почнала обзор на създадените от американската фармацевтична компания " Илай Лили " (Eli Lilly) синтетични антитела (бамланивимаб и етесемиваб) за лекуване на високорискови пациенти с ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

По-рано от компанията оповестиха, че клиничните тествания демонстрират, че синтетичните антитела понижават хоспитализациите и смъртните случаи при пациенти с ковид.
 Антителата на
Антителата на " Илай Лили " понижават риска от заразяване с COVID-19 с 80%

Откритията са приветствани от специалисти като извънредно обещаващи

От ЕМА разясниха, че са почнали подробен обзор на данните за потреблението на двете антитела в композиция и потребление на бамланивимаб настрана.

Процедурата е преди да се издаде рекомендация за приложимост на антителата в Европейски Съюз.

" Решението за започване на прегледа се основава на предварителните резултати от две изследвания ", се споделя в известие на основания в Амстердам регулатор.

Агенцията стартира да прави оценка първите данни, които са от изследвания с животни.

Бамланивимаб се основава на ефикасни " обезвреждащи антитела " , които компанията е разкрила във възстановил се пациент. Те се залепят за протеин на ковид за прекъсване атакуването на човешките кафези.

Много учени приветстват капацитета им в битката с ковид.

Антителата на " Илай Лили " и американската компания Regeneron са утвърдени за приложимост в Съединени американски щати.

В сряда от " Илай Лили " оповестиха, че комбинацията от бамланивимаб и етесемиваб понижава хоспитализациите и смъртните случаи с 87%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР