Европейската агенция по лекарствата (EMA) получи заявление за разрешение за

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) получи заявление за разрешение за
Коментари Харесай

Регулаторът на ЕС получи заявление за регистрация на лекарството Lagevrio за лечение на COVID-19

Европейската организация по медикаментите (EMA) получи заявление за позволение за приложимост на Lagevrio (търговско название на молнупиравир) за лекуване на пациенти с COVID-19. Това се показва в изказване, оповестено във вторник от регулатора на Европейски Съюз, предава TACC, представена от " Фокус ".

„ ЕМА ще оцени изгодите и рисковете от Lagevrio по интензивен график и може да даде своето мнение в границите на няколко седмици, в случай че предоставените данни са задоволително цялостни и показват ефикасността, сигурността и качеството на лекарството “, се споделя в публикувания от организацията текст.

Lagevrio е основан от американските компании Merck и Ridgeback Biotherapeutics.
свързани новини4083на 15.11.2021
На 19 ноември европейският регулатор издаде рекомендация за използването на лекарството. В сходство с нея препаратът може да се употребява за лекуване на възрастни пациенти, които не се нуждаят от кислородна поддръжка и са изложени на нараснал риск от развиване на тежка форма на коронавирусна зараза. Лекарството би трябвало да се ползва допустимо най-скоро след разкриване на болестта и не по-късно от пет дни след появяването на първите признаци. Не се предлага за бременни дами.

Издаването на рекомендация за лекарство, което не е утвърдено в Европейски Съюз, EMA изясни с нуждата от поддръжка на националните органи, които могат да решат да употребяват Lagevrio, преди да издадат позволение за приложимост, да вземем за пример при незабавни условия, като да вземем за пример нарастването в заболеваемостта и смъртността от ковид.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР