Европейската агенция по лекарствата (EMA) е започнала преглед на адаптирана

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) е започнала преглед на адаптирана
Коментари Харесай

EMA започва преглед на двувалентната COVID ваксина на Pfizer/BioNTech

Европейската организация по медикаментите (EMA) е почнала обзор на приспособена ваксина против COVID-19 от Pfizer/BioNTech, заяви пресслужбата лекарствения регулатор.

Това е двувалентна ваксина, ориентирана към два варианта на вируса SARS-CoV-2 – истинския вариант, разпознат за първи път в Китай, и подвариантите на омикрон BA.4/5, които сега са причина за множеството случаи на инфекцията в Европа.

Прегледът (rolling review) включва бърза експертна оценка на данните незабавно, когато те станат налични, и процесът продължава, до момента в който се натрупат задоволително данни, които дават опция за публично утвърждение и стартиране на пазара.

Миналия месец EMA разгласи, че е почнала настоящ обзор на друга версия на имунизацията на двете компании, която е ориентирана към истинския вариант SARS-CoV-2 и подварианта на омикрон BA.1.

Въпреки че съществуващите коронавирусни ваксини не престават да обезпечават добра отбрана против хоспитализация и гибел, успеваемостта на имунизацията се оказа по–ниска, когато се появиха новите разновидности на вируса.

Представители на Европейския съюз възнамеряват да употребяват двувалентни ваксини в есенната си имунизационна акция, като множеството случаи в района към този момент потвърдено са породени от подварианта BA.5.

EMA чака нови ваксини, приспособени към разновидности на Коронавирус, да бъдат утвърдени до септември, само че предизвестява, че е отворена за потребление на ваксини, ориентирани към по-стария вид BA.1 за тази акция, като се има поради, че имунизациите, ориентирани към по-новите варианти BA.4 и BA.5, са по-назад във връзка с клиничните изпитвания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР