Европейска полицейска служба (съкратено Европол) е правоприлагащата агенция на ЕС,

...
Европейска полицейска служба (съкратено Европол) е правоприлагащата агенция на ЕС,
Коментари Харесай

Подписана е конвенцията за създаване на Европол

Европейска полицейска работа (съкратено Европол) е правоприлагащата организация на Европейски Съюз, чиято задача е да способства за по-голяма сигурност в Европа, като подкрепя правоприлагащите органи в страните от Съюза. Седалището ѝ е в Хага, Нидерландия.
Има за цел да координира активността на полицейските служби на европейските страни в предотвратяването и битката им с тежката интернационална проведена престъпност. Акценти в работата на Европол са битката с тероризма, предварителна защита на незаконната търговия с оръжие, битка с наркотрафика, детската порнография и прането на пари.
Реалната активност на Европол стартира от 1 юли 1999 година Управителният съвет на организацията е формиран от по един член на всички страни-членки. Финансовият надзор на организацията се реализира от лице, посочено от Управителния съвет. Първият шеф на организацията е немският правист Юрген Щорбек. От април 2009 година шеф на Европол е Роб Уейнрайт (Rob Wainwright).
На 1 януари 2010 година Европол е реформирана като пълноправна организация на Европейски Съюз. Това усилва опциите на Европол събира престъпна информация, а на Европейския парламент – да управлява активността и бюджета на Европол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР