Европейска партия Волт стана първата в България, която представи листата

...
Европейска партия Волт стана първата в България, която представи листата
Коментари Харесай

За първи път в България: Номинираха чужденец за български евродепутат

Европейска партия Волт стана първата в България, която показа листата си за европейските избори през май.

Начело е водачът на групировката Настимир Ананиев, като сред лицата се вижда и първият чужденец претендент за евродепутатско място от България. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София.

Той ще подписа брак с българската си другарка Поли ден преди европейските избори. Ван Сантен съобщи, че желае да изравни виталният стандарт в България с този в Холандия и дефинира като свои цели транспарантното харчене на средства за инфраструктурни планове и развиването на микро и фамилния бизнес.

От политическия съвет на партията също по този начин подчертаха, че в устрема си към баланс в листата. Те предлагат 8 мъже и 8 дами. Сред тях са правните специалисти Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев, както и специалистът по вътрешен пазар и стопанска система Златимира Цолова, която има дълготраен опит в Европейската комисия и Европейския парламент. Сред останалите претенденти се подреждат бизнесмени, шеф на учебно заведение, студентка, търговец и пенсионер. 

Според Ананиев Волт не е " просто нова партия ", а е учредена като опция за хората, които виждат бъдещето на България в Европейски Съюз. Той съобщи, че от партията ще се постараят България да бъде чута на европейската сцена.

" Волт ще има евродепутати - това би трябвало да се разбере от всички. Единствено ще зависи от всички нас, дали ще има български представител към тези евродепутати ", добави Ананиев, визирайки обстоятелството, че Волт е първата паневропейска партия, която има структури в съвсем цяла Европа. 

Като свои основни цели, от Волт дефинират:

- Европейско опазване на здравето посредством въвеждане на електронна здравна карта и увеличение средставата за опазване на здравето до 6,9% от Брутният вътрешен продукт

- Гарантиране на европейски приходи посредством възобновяване на стопански изостаналите региони и поощряване на нововъведенията във всички области

- Силен микро и фамилен бизнес посредством повишение на прага за задължитена регистрация по Данък добавена стойност и понижаване на административната тежест

Партията е относително нова - тя бе учредена през 2018 година, като основните ѝ последователи са студенти и млади работещи хора. Средната възраст в партията е 34 години, като нейната устременост е извънредно проевропейска, а 70% от членовете в никакъв случай не са се занимавали с политика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР