Европейска партия Волт предлага въвеждането на 500 лв. санкция за

...
Европейска партия Волт предлага въвеждането на 500 лв. санкция за
Коментари Харесай

Предлагат глоба и затвор за избирателните комисии, които не отразяват коректно вота

Европейска партия Волт предлага въвеждането на 500 лева глоба за ръководителите, зам.-председателите и секретарите на изборните комисии, които не отразяват вярно преференциите. Наред с това считаме, че сходни прояви би трябвало да носят и наказателна отговорност. „ Това кой ще завоюва дадени избори и с какъв брой е основно за това кой и по какъв начин ще ръководи България. Именно заради тази причина Волт има няколко оферти в тази тенденция “. Това съобщи водачът на партията Настимир Ананиев.
Първата алтернатива е да се вкарат наказания за хората, които си разрешават да не зачетат вота на жителите. Глобата би трябвало да се подложи на спор и при по-голям публичен консенсус би могла да бъде увеличена. Освен това за неотразяването на гласове би трябвало да се търси и наказателна отговорност от най-малко 1 месец затвор.
Второто предложение е заимствано от Ирландия и Англия. „ Добре концепция е да се основат регионални преброителни центрове. По този метод управлението на изборните комисии няма да има обвързване да брои и оформя протоколи без да пита. В тъй наречените наречените центрове ще бъдат инсталирани камери, които разрешават преброяването да се следи онлайн от всички искащи “, съобщи Ананиев. Той добави, че тази година са позволени прекомерно доста неточности при отчитане на вота. Изчисления на Волт демонстрират, че им липсват към 480 преференции единствено от машинно гласоподаване и няколко хиляди от хартиени бюлетини.
„ От Волт призоваваме да се промени методът на броене. Ако бъдат основани регионални преброителни центрове, това ще понижи членовете на комисиите, което ще докара до икономисване на средства от държавния бюджет. Освен това в тях би трябвало да работи професионална администрация, която не трябва да е партийно обвързани и да слуша локалните феодали “, уточни Настимир Ананиев.
По думите му задачата е да бъде обезпечена прозрачността на избора и да се даде опция за действителна и по-голяма представителност на партиите в локалните и европейски равнища на ръководство. “Ние просто желаеме почтена борба на хрумвания и визии за бъдещето на България, а не служебните победи от последните няколко избора ”, безапелационен е водачът на Волт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР