Европейска партия Волт няма да се съобрази с промените в

...
Европейска партия Волт няма да се съобрази с промените в
Коментари Харесай

Волт ще уважи преференциалния вот на своите избиратели, независимо от закона

Европейска партия Волт няма да се съобрази с измененията в Изборния кодекс, а ще почете напълно преференциалния избор на своите гласоподаватели, оповестиха от политическата групировка.
„ Ако има претендент, който събере задоволително гласове и размести листата, ние ще се съобразим с това и останалите ще се откажат в негова изгода “. Това заяви водачът на Волт Настимир Ананиев.
„ Ако ти не уважаваш личните си гласоподаватели, няма да си дълготрайно на политическата сцена. Категорично не сме съгласни с измененията на Движение за права и свободи, които бяха подкрепени от ГЕРБ. Именно поради това предлагаме и на другите партии да последват образеца ни. Нека откакто Хамид Хамид, Йордан Цонев и Тома Биков споделят, че не убиват преференциалния избор, да застанат на последните места в листите и да изместят първия или втория “, прикани Настимир Ананиев.
Той даже моли гласоподавателите да санкционират всички партии, които са дали своят вот против преференциите, защото по този метод подценяват правото им на свободен избор, държейки да си обезпечат политическо успокоение.
„ Те се окопават във властта и търсят служебна победа. Мен ми е доста забавно едно нещо – хората, които гласоподаваха за ГЕРБ и Патриотите, гласоподаваха ли за Движение за права и свободи, тъй като сега по този начин се оказа. Гласуваш за ГЕРБ или Патриотите - получаваш Движение за права и свободи “, безапелационен е водачът на Европейска партия Волт.
Според него посредством саботажа на преференциите ГЕРБ в действителност подариха идващото ръководство на Българска социалистическа партия. Ананиев счита, че този гибелен акт към този момент се регистрира и от не малко депутати на ръководещите, част от които даже се обърнаха към премиера Бойко Борисов с молба да се намеси в сериозната обстановка.
В петък Политическият съвет на партия Волт прикани президента Румен Радев да наложи несъгласие на противоречивите промени в Изборния кодекс, давайки по този метод опция на ГЕРБ да поправи грешката си и да отбрани демократичните практики в страната.
Настимир Ананиев уточни още, че Волт е изрично за въвеждане на машинно гласоподаване, което ще ограничи възможна операция на вота. Политическият съвет застава твърдо и зад концепцията за електронно гласоподаване, което ще даде опция на доста българи в чужбина да вземат участие интензивно в изборния развой.
„ Представете си 2 млн. българи в чужбина да имат опция да гласоподават електронно. Те ще са най-голямата партия, която може действително да промени протичащото се в страната “, сподели още водачът на Волт Настимир Ананиев.
Той разгласи, че формалното показване на листата на партията за европейския парламент ще бъде на 23 февруари. Единственото, което разкри е, че в листата на Волт ще има изненади и че огромна част от претендентите покриват профила на българското общество. През нашите претенденти Волт ще покаже, че е опция, посредством която ще се вдигне стандартът на живот, ще се доближат европейски приходи, европейско опазване на здравето, както и развиване на микро и фамилен бизнес, който да се трансформира в гръбнака на стопанската система.
„ Залагаме на съответни и работещи решения. Ето още един образец за европейските лостове, посредством които можем да подобрим живота на елементарния жител - през март ще изберат основния прокурор на Европейския съюз, който ще проверява злоупотреби с еврофондовете. Така ще намалее корупцията и ще се спрат течовете на средства, които би трябвало да отиват в интерес на обществото. Хората би трябвало да осъзнаят, че единствено посредством европейските механизми можем да си върнем страната “, безапелационен е Настимир Ананиев.
Лидерът на Европейска партия Волт се разгласи и за основаване на обществен указател в локалната власт, който да демонстрира по какъв начин са дали своят вот общинските съветници по разнообразни въпроси. По този метод ще има бистрота пред обществото и образно ще се знае кой по какъв начин е представлявал гласоподавателите си.
Днес от Европейска партия Волт отдаваме респект към Апостола на свободата Васил Левски, от чието обесване се навършват 146 години. Той постоянно ще остане ярък образец за национализъм и мъжество в името на родината. Припомняме и един от непреходните му цитати, които считаме, че са извънредно настоящи и в този момент – „ Нашето драгоценно родно място ще се нуждае от почтени хора, които да го водят по пътя на благоденствието, по този начин щото да бъдем равни на другите европейски нации “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР