Европейска нощ на учените, с отворени врати за гражданите в

...
Европейска нощ на учените, с отворени врати за гражданите в
Коментари Харесай

Интересни неща в ИУ-Варна за Европейската нощ на учените

Европейска нощ на учените, с отворени порти за жителите в Икономически университет – Варна, ще се организира на 28.09.2018 година от 17:00 до 22:00 ч. в академичната постройка. Ще има демонстрации в Университетската библиотека, в Лабораторията за проучване сигурността на стоките и презентации на Студентския съвет.

1. Отворени порти на Университетската библиотека за жителите:

Демонстрации на работа с автомат за заемане и връщане на книги, с роботизиран скенер в Дигитализационния център и работно място за незрящи хора. Представяне и подаряване на осведомителни материали за Европейския документационен център – част от информационната мрежа на Европейския съюз. Посетителите ще могат да прегледат експозиция на остарели и скъпи издания от фонда на библиотеката.

2. Отворени порти на Лаборатория за проучване сигурността на стоките към катедра " Стокознание “ и Център за качество на стоките и потребителска отбрана при ИУ-Варна:

Ø  Демонстрации, свързани с различаване на другите типове: стъкло, порцелан, нишки и пластмаси според от произхода и състава им.

Ø  Демонстрации, свързани с установяване качеството и сигурността на някои артикули: доказване съществуването на нишесте в кисело мляко; установяване наличието на нитрати в пресни плодове и зеленчуци.

Ø  Представяне на новаторски артикули, създадени от докторантите към катедра " Стокознание “ при ИУ - Варна.

3. Отворени порти на Студентския съвет – показване на студентски разработки и плана Студентска улица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР