Европейката комисия ще оповести днес мониторинговия доклад за България в

...
Европейката комисия ще оповести днес мониторинговия доклад за България в
Коментари Харесай

Днешният мониторингов доклад на ЕК за България вероятно ще е последният

Европейката комисия ще оповести през днешния ден мониторинговия отчет за България в границите на Механизма за съдействие и инспекция. Очаква се това да бъде последният отчет за положението на правосъдната ни система и битката с корупцията и проведената престъпност. Новата Европейска комисия предлага нов механизъм, който ще следи за спазването на правилата на правовата страна освен в България и Румъния, а във всички държави-членки на Европейски съюз.

Вижте повече от нашия сътрудник Десислава Апостолова

Докладът за България и Румъния ще бъде оповестен в идващия час-два.

По информация на Българска национална телевизия, това, което написа в него е, че няма планувана последваща дата за идващ отчет. Това се пояснява като знак, че това ще бъде последният мониторингов отчет по Механизма за съдействие и инспекция. Следващата Европейска комисия има желание да вкара нов механизъм, който ще следи за спазването на правилата на правовата страна, освен в България и Румъния, а във всички 27 държави-членки на Европейски Съюз.

Това, което се чака да написа вътре в отчета е, че няма нови рекомендации към България. Предстои да забележим по какъв начин ще бъдат дефинирани нещата за Румъния, тъй като предходната година във връзка с Румъния заключението беше, че има оттегляне във връзка с спазването на правилата на правовата страна.

Очакват се мненията както на Европейска комисия, по този начин и на българските евродепутати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР