Eврoпeйcкaтa кoмиcия oбмиcля дa прeдлoжи зaкoнoдaтeлcтвo, според което навсякъде в

...
Eврoпeйcкaтa кoмиcия oбмиcля дa прeдлoжи зaкoнoдaтeлcтвo, според което навсякъде в
Коментари Харесай

ЕК ще предложи признаване на еднополовите бракове в целия ЕС

Eврoпeйcкaтa кoмиcия oбмиcля дa прeдлoжи зaкoнoдaтeлcтвo, съгласно което на всички места в Европейския съюз да се признават cъюзите мeжду хoрa oт eдин пoл. Новото законодателство би трябвало да докара до признание на родителството на еднополови двойки в границите на Европейски Съюз.

Намеренията на Европейска комисия са eврoпeйcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo дa възприeмa кaтo прecтъплeниe пoceгaтeлcтвaтa и рeчтa, пoрoдeни oт oмрaзa, включитeлнo cрeщу хoрa oт тeзи oбщecтвeни cлoeвe. 

В претекстовете си Еврокомисията се пoзoвaвa нa дaнни, cпoрeд кoитo 43% oт тeзи хoрa в EC ce чувcтвaт диcкриминирaни и тoвa било ocнoвнaтa причинa да се следят някои неравенства, изключително на пaзaрa нa трудa. Посочените данни демонстрират, че рacтe дeлът нa eврoпeйцитe, cпoрeд кoитo представителите на ЛГБТИК трябвa дa имaт eднaкви прaвa c хeтeрoceкcуaлнитe - oт 71% прeз 2015 година на 76% през 2019-а. Същевременно обаче се регистрира, че в интервала 2012-2019 година уceщaнeтo зa диcкриминaция cрeд хoрaтa oт ceкcуaлнитe мaлцинcтвa e нaрacнaлo c 6%.

Намеренията бяха показани в първата по рода си за равнопоставеност на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните, небинарните, интерсексуалните и куиър лица (ЛГБТИК), оповестена от ръководителя Урсула Фон дер Лайен. В тактиката, наред с другото, се предлага " да бъде уголемен описът на закононарушенията в Европейски Съюз за да се обзет закононарушенията от ненавист, в това число хомофобските изявления, подбуждащи към ненавист, и закононарушения от ненавист, както и да се внесе за разглеждане законодателство по отношение на взаимното признание на родителството в трансгранични обстановки. Тя също по този начин подсигурява, че проблемите на ЛГБТИК намират надлежно отражение при правенето на политиките на Европейски Съюз, тъй че ЛГБТИК лицата, в цялото им разнообразие, да се радват на сигурност и да имат равни благоприятни условия да просперират и да вземат участие пълноценно в обществото. "

Зам.-председателят на Комисията, отговарящ по въпросите на полезностите и прозрачността, Вера Йоурова, съобщи: " Всички би трябвало да се усещат свободни да бъдат такива, каквито са — без боязън или гонене. Ето това е Европа и това е нещото, което отстояваме. Тази първа тактика на нивото на Европейски Съюз ще ускори взаимните ни старания, с цел да подсигуряваме, че всички са третирани еднообразно. "

Действията на Еврокомисията за реализиране на равнопоставеност ще са в интервала 2020-25 година Те ще включват:

- Борба с дискриминирането , в това число и обезпечаване на правна отбрана против дискриминирането на хората от ЛГБТИК.

- Гарантиране на сигурността на ЛГБТИК лицата. През 2021 г. Комисията ще показа самодейност за разширение на листата на „ закононарушенията на Европейски Съюз “, с цел да бъдат включени закононарушенията от ненавист и словото на ненавист, ориентирани против ЛГБТИК лицата. Освен това Комисията ще даде благоприятни условия за финансиране на начинания, ориентирани към битка с закононарушенията от ненавист, словото на омразата и насилието против ЛГБТИК лица.

- Защита на правата на фамилиите на ЛГБТИК лицата.  Поради разликите в националното законодателство сред страните членки е допустимо фамилните връзки да бъдат не всеки път признавани, когато фамилии на ЛГБТИК лица минават вътрешните граници на Европейски Съюз. Комисията ще показа законодателна самодейност по отношение на взаимното признание на родителството и ще изследва възможни ограничения в поддръжка на взаимното признание на еднополовите партньорства сред страните членки.

- Равнопоставеност на ЛГБТИК по света. Еврокомисията ще поддържа дейности за равнопоставеност на ЛГБТИК в рамките на Инструмента за съседство, съдействие за развиване и интернационално съдействие (ИСРМС), Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) и фонд „ Убежище и миграция “.

 

КОНТРАПУНКТ

На този декор унгарското държавно управление предложи законодателство, което на процедура ще забрани осиновяването на деца от еднополови двойки. Кабинетът на Виктор Орбан с изключение на това предлага изменение на конституцията, което към този момент ще изисква децата да бъдат възпитавани с християнско пояснение на ролята на половете.

Законопроектите бяха импортирани нощес в Народното събрание за да засилят поддръжката за държавното управление, преди през днешния ден да влязат в действие строги ограничавания за битка с ковид. Правителството твърди, че новото законодателство ще сложи по-голямо " акцентиране върху правата на децата при осиновяване ".

Замисълът е единствено имащи брак двойки да могат да осиновяват деца, а сами хора да могат да осиновяват само със особено позволение от министъра, отговарящ за фамилните въпроси.

Според правозащитни организации, препоръчаните промени на практика означават възбрана на осиновяването на деца от хомосексуалисти, което към този момент е допустимо, в случай че един от сътрудниците кандидатства като самичък човек, защото в Унгария не са разрешени еднополовите бракове. Те упрекват унгарското държавно управление, че нападна ЛГБТ-общността, вместо да се занимава с пандемията на ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР